אודות

את ענף האווזים הביאו לארץ יוצאי הונגריה בשנות החמישים, הבולט בהם היה מר משה פרידמן שמשפחתו עסקה בפיטום אווזים בהונגריה והוא היה דור שלישי של מגדלי אווזים. הוא ייסד את ענף האווזים בארץ מתוך חזון לחלוציות, על מנת לעזור לעולים חדשים ומתוך ציונות ואהבה הארץ ורצון עז לתת לפרנס חקלאים בישראל. הוא עבד בשיתוף פעולה עם משרד החקלאות והמכון הוולקני והקים מערך מסועף שפרנס בכבוד חקלאים רבים. בתחילת הדרך – בשנות החמישים, רוב הסחורה יועדה ליצוא, ולמר פרידמן הייתה משחטה ביפו וחנות בתל אביב בשם "מרכז האווז" שם יכלו יוצאי הונגריה לרכוש מוצרי אווז. נכנסו לעסק בנו וחתנו של מר פרידמן ושלושתם יחד הקימו משחטה 80בשנות ה- בפתח תקווה בשם "פוגרס מוצרי בשר אקספורט בעמ" ובמקביל הפכו מוצרי האווזים לפופולאריים במדינת ישראל.
בתחילת שנות האלפיים נסגר הענף בארץ והייצור הועבר להונגריה למשחטה חדשה ומודרנית, הכפופה לתקני האיגוד האירופי. התוצרת הכשרה משווקת לקהילות יהודיות באירופה ולישראל והיא מיובאת לארץ בתנאי כשרות על פי הרבות הראשית לישראל ותנאים וטרינריים קפדניים ביותר הכפופים לחוקי הוטרינרייה האירופאים. עם הזמן, על פי דרישת השוק והצורך של הלקוחות הוותיקים והקבועים למוצרים איכותיים נוספים המסופקים על בסיס יום יוומי בתנאים וטרינריים מוקפדים, התרחבה החברה והיא מתמחה בנוסף למוצרי האווזים בשיווק ומכירה של סל רחב ומגוון הכולל – עופות, דגים טריים וקפאוים, בשר בקר וירקות קפואים. המפעל עבר שיפוץ נרחב לאחרונה וכולל מערך קירור ואחסנה מודרני ומתקדם ומערך לוגיסטי ממוחשב וחדשני. כל אלו תומכים את האמונה בפוגרס למתן שירות איכותי ומהיר, תוך הקפדה על תנאים סניטריים חמורים ביותר. כיום יש במקום חנות מפעל שהוקמה לאחרונה עבור הלקוחות הקמעואים בכדי לתת מענה ללקוחות המחפשים מוצרי אווזים ומוצרים נוספים לצריכה ביתית.